fbpx

Dansul Mirilor

Despre curs

Dansul mirilor a fost si va fi cel mai reprezentativ moment de dans din viata celor care hotarasc sa-si uneasca destinele. Nu este usor pentru ca unii dintre noi intra in contact cu dansul prima oara. Nu stii la ce sa te astepti, nu stii daca este greu sau usor, un lucru este clar: nu este ceea ce pare la televizor!

Profesorii de la Dance Planet care dau lectii de dansul mirilor te ajuta sa patrunzi in aceasta lume minunata a dansului cu ajutorul unor pasi simpli, cu energie si apoi teatralitate. Este important sa stim ca atunci cand suntem in fata masei de privitori din noaptea cea mare, pe langa concentrare si cunoasterea amanuntita a miscarilor sa fim implicati in transmiterea mesajului emotional.

Inceputul este greu si fiecare pereche vine la prima sedinta cu acelasi mesaj: „sa fie simplu!”. Iata mai jos un exemplu, pentru cei care isi doresc ca valsul lor sa fie un dans surprinzator. Nu i-a pregatit Oana, altfel mireasa ar fi stat mai dreapta si ar fi intins genunchii 🙂 Bine recunoastem: sunt geniali!

Ce mai trebuie sa stiti daca v-ati decis sa luati lectii particulare pentru nunta, respectiv dansul mirilor:

Nu lasati lectiile de dans pe ultima suta de metri. Luati cursuri de dans cu cel putin o luna inainte de nunta. Chiar daca veti invata repede (pasi, coregrafie, postura corpului, muzica) aveti nevoie de timp pentru a repeta cat mai mult dansul de deschidere, astfel incat in noaptea nunti sa fiti foarte siguri pe voi si totul sa iasa perfect.

Alegerea scolii de dans – informati-va, atunci cand va cautati un instructor si o sala de dans pentru lectiile private, intreband daca la aceste ore de dans sunteti doar voi si instructorul in sala sau se mai tin si alte cursuri in acelasi timp. Pentru a avea toata atentia cuvenita din parte instructorului, pentru a beneficia de suficient spatiu ca sa invatati coregrafia trebuie sa fiti singuri si nu impreuna cu alti cursanti.

Alegerea melodiei (implicit a stilului de dans). Alegeti o melodie care vi se potriveste. De exempu, daca sunteti mai romantici va recomandam un vals vienez sau lent, slow-fox sau poate rumba. In schimb, daca sunteti mai energici, mai pasionali din fire puteti opta pentru un tango sau alte stiluri de dans mai antrenante (salsa, cha-cha, rock and roll etc.). In aceasta privinta va putem consilia (gratuit) – trimite-ne pe mail (oana@danceplanet.ro) melodia voastra preferata si noi va vom spune ce stil de dans puteti invata, daca este prea rapida sau prea lenta etc.

Daca nu aveti o melodie preferata, va putem ajuta sa alegeti una, punandu-va la dipozitie o lista completa cu muzica.

Alegeti stilul de dans si in functie de tinuta (de rochia miresei, de incaltaminte). Daca vei avea o rochie croita dupa un model foarte elaborat nu te sfatuim sa alegi un dans energic deoarece rochia, precum si pantofii (daca au toc inalt) iti vor ingreuna miscarile. In acest caz, alegeti ceva mai clasic (valsul vienez, spre exemplu).

Trainer

Jazz

Performance

Lorem ipsum dolor sit amet, consectetur adipiscing elit.